Lån 5000 enkelt

Siste oppdatering: 03 juni 2019

Låne 5000 med smålån

Når man skal låne 5000 kroner tar man opp et lite lån (forbrukslån) uten sikkerhet. Man kan få innvilget smålån både med og uten kredittsjekk. Vanligvis tilbyr långivere som kun tilbyr smålån at lånsøker kan få lån uten at det blir gjennomført en kredittsjekk.

Ved å låne 5000 kr med smålån betyr det da at man låner til finansiering av middels til større kjøp av for eksempel reiser, møbler og andre produkter og tjenester. Man burde kun ta smålån som man har evne til å betjene.

Smålån fra långivere som ikke krever kredittvurdering av søker for å få lån, kommer som oftest med en merkverdig høyere rente enn renten hos långivere som gjennomfører kredittsjekk.

Hvorfor skal man låne 5000 kroner?

Det er mange situasjoner og grunner til at man skulle trenge å låne 5000 kr. Det kan være at mobiltelefonen streiker, kanskje vaskemaskinen trenger reparasjon eller at man rett og slett trenger en liten ferie fra en stressende hverdag.

Når man låner 5000 kroner vil det si at man tar et smålån. Smålån er lån uten sikkerhet som ofte har en maksimal lånegrense på omkring 70 000-100 000 kroner.

Lån på 5000 kr vil si at man tar opp et lite forbrukslån og med det kan bruke pengene til hva enn man måtte ønske og trenge det til. I dag er søkeprosessen til lån svært forenklet og hurtig. Man kan enkelt søke lån elektronisk med kun noen få tastetrykk og signere med BankID, uansett hvor man måtte befinne seg. De typiske fordelene ved disse smålånene, er:

  • Hurtig søknadsprosess
  • Stilles sjeldent krav til å måtte opplyse om hva pengene skal brukes til
  • Mer frihet

Lån 5000 kr på dagen

Et forbrukslån eller SMS-lån på 5000 kroner kan komme godt med i situasjoner hvor man plutselig skulle trenge litt ekstra penger. Disse lånene finnes i ulike størrelser og varianter, og tilbys av de fleste banker og utlånere i Norge.

SMS-lån 5000 kr

Det er også smålån som kommer i form av SMS-lån som går ut på at lånesøknaden blir innsendt og innvilget gjennom SMS på mobiltelefon. En av de største fordelene ved SMS-lån er at man ofte mottar pengene kort tid etter man har søkt. SMS-lån er det smålånet med den høyeste effektive renten på markedet og disse smålånene er på maks 50 000 kroner i Norge.

Man kan enkelt få et SMS-lån på dagen, noe som gjør at denne lånemuligheten er svært populær. Det er dog viktig å bemerke seg at slike lån ofte er mer kostbare enn andre lån og at man ikke burde låne penger uten god grunn. I tillegg til dette er det lurt å lese vilkårene til de ulike SMS-lånene slik at man er klar over eventuelle oppstartsgebyrer og andre betingelser.

Forbrukslån 5000 kr

Når man låner 5000 kroner tar man et lite forbrukslån. Man kan dermed bruke pengene som man selv ønsker uten å måtte informere om hva pengene skal brukes til. Når det er snakk om små forbrukslån vil man ofte få pengene nesten umiddelbart.

Kredittkort eller smålån

Hvis det kun trengs veldig små lånebeløp så kan det lønne seg å bruke kredittkort til å finansiere kjøpet. Hvis man benytter seg av kredittkort som betalingsmåte er det viktig at man har mulighet til å betale regningen når den kommer.

Hvis man har nok kreditt tilgjengelig slik at man vet man kan betale regningen før renten begynner å løpe, så vil det være kjappere å ta opp et lite lån med kredittkort enn med smålån.

På den andre siden vil et lån med kredittkort bli dyrere enn et vanlig smålån hvis man ikke kan betale regningen og den rentefrie perioden går ut, og renten begynner å løpe. Renten på kredittkortet vil da være mye høyere - og lånet vil ende opp med å bli dyrere enn det ville blitt hvis man tok opp et smålån. Betalingstiden vil i tillegg være lengre ved et smålån og man trenger derfor ikke å betale tilbake alt på en gang.

Lån 5000 uten sikkerhet

Smålån betyr oftest at det er lån uten sikkerhet hvor man kan bruke pengene til hva enn man måtte ønske. Man vil ikke trenge å vise noe form for dokumentasjon når man søker om disse smålånene, som oftest er fra 5000 kroner og oppover. Det er fortsatt mange banker som krever at man ikke skal ha noen aktive betalingsanmerkninger for å få smålån.

Da de forskjellige bankene og lånetilbyderne har ulike vilkår og lånetyper vil det lønne seg å sammenligne de ulike lånetypene først. Ved å gjøre dette vil man finne det lånet som egner seg best for sin situasjon og ved å bruke en sammenligningstjeneste vil man kunne motta tilbud fra forskjellige banker. Når man mottar lånetilbud vil man lettere kunne se og velge det lånet som passer best for sin situasjon.

Man kan enkelt signere låneavtalen med BankID når man har mottatt og akseptert ønsket tilbud. Da vil penger bli overført til oppgitt brukskonto i løpet av kort tid og maks et par dager senere.

Kan jeg låne 5000 kroner?

Naturligvis er de fleste lånetilbydere og banker i Norge ekstremt forsiktige med hvem de låner ut penger til uten sikkerhet. De fleste banker krever at man har fylt 18 år, og ofte 20 år også, for å få søke om lån. Generelle krav er ofte at man har god betalingsevne og ingen inkassosaker eller betalingsanmerkninger som er pågående.

Har man fått godkjent en lånesøknad så vil man som tidligere nevnt kunne bruke pengene som er lånt uten å måtte opplyse om hva de skal brukes til. Det er også alltid viktig å være klar over at alle penger lånt skal betales tilbake på et eller annet tidspunkt, og at det kan følge med renter og gebyrer dersom man ikke forholder seg til vilkårene og betingelsene.

3 banker som tilbyr lån 5000 kroner

Det finnes svært mange banker og lånetilbydere på det norske markedet i dag. Det gjelder å finne det lånet som er mest gunstig for deg og som egner seg for akkurat ditt lånebehov. Under ser vi tre eksempler på banker i Norge som tilbyr å lån 5000 kroner:

  • Bank Norwegian, 5000 - 600 000 kroner
  • Zmarta, 5000 - 70 000 kroner
  • Leasy, 5000 - 50 000 kroner

Søke lån 5000 kroner i Norge

Smålån er en trend som stadig øker i Norge og flere banker og selskaper tilbyr SMS-lån og forbrukslån på 5000 kroner. Selv om smålån er en ekstremt populær og en lånetype som nesten kan være gratis er det viktig å være obs på at dette kun gjelder dersom man holder seg til forfallsfristene.

Overskrider man forfallsfristen så fører dette ofte til høye avgifter og den effektive renten blir veldig høy. Av den grunn anbefales det at man kun tar opp denne lånetypen dersom man er sikker på at man vil klare å betale tilbake før forfall.

Lån 5000 kroner raskt og enkelt med en smålån avtale som har de beste og gunstigste betingelsene for deg. Det kryr av gode lånetilbud på det norske markedet i dag som gjør det enkelt å låne penger hurtig når man trenger det.

Lån 5000 enkelt

Lån 5000 kr raskt og enkelt via vår sammenligningstjeneste. Motta gode lånetilbud og finn det lånet som egner seg best for deg og din situasjon!